I sommerens femte av totalt åtte repriseepisoder er det på tide å snakke om adferden vår rundt helse. Bergljot Rosvoll har master i adferdspsykologi og jobber som coach, og i denne episoden snakker vi rett og slett om hvordan vi kan tilrettelegge for at vi selv har bedre vaner og handlinger rundt bevegelse, søvn, trening og kosthold.

Denne episoden var mitt tredje Ingefærintervju. På den tiden intervjuet jeg via skype i stuen med et program hvor jeg hørte meg selv i ekko. For meg var det viktigere å få laget enn podcast enn å ha godt utstyr eller studio fra dag en. Lyden og samtalen bærer muligens preg av det, men pytt.

Bergljot driver litt med tough love. Hun pynter ikke på budskapet sitt, noe jeg har sansen for. Du kan ikke vente på å bli motivert for en livsstilsforandring, sier hun. Du må starte med adferden din og deretter kommer motivasjonen. Ikke vent med å endre det du vil, start i dag, og start smått. Det er nemlig dumt å la det perfekte stå i veien for godt. Jeg har hørt gjennom intervjuet med Bergljot flere ganger og lærer noe nytt hver gang. Jeg digger at Bergljot tenker: klarer jeg ikke gå opp denne trappen klarer jeg i hvert fall ikke gå opp Galdhøpiggen. Samfunnet vi lever i er tilrettelagt for latskap, så vi må selv benytte muligheter for bevegelse, samt at vi selv har ansvar for å legge tilrette for god helseadferd i hjemmet. For min del betyr det for eksempel straks en cagetrainer i hagen, kettlebells og lite sjokolade i hverdagen – siden jeg som regel klarer å dytte i meg all sjokolade jeg har tilgjengelig (dog, i ferien gjelder andre rutiner merker jeg, rundt sjokolade …)

Du finner garantert noen læringspunkter fra intervjuet som du kan ta med deg inn i sommeren og etter hvert høsten. Husk at det er lurt å tilrettelegge for suksess, og når du feiler – for det gjør vi alle – kom deg opp på hesten igjen så fort som mulig i stedet for å banke deg selv opp og starte igjen neste uke.

Du har tre valg for å høre episoden:

Finn Ingefær podcast i iTunes, Acast eller din favoritt podcast-app og velg abonner.

Hør episoden her:

Last ned episoden som mp3

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!