Vi har kommet til den nest siste reprise-episoden for sommeren og denne gangen vil jeg dele Ingefær episode 42 med Synnøve Skarbø.

Alle opplever vi tøffe perioder i livet. Synnøve ønsket seg barn i alle år, og da hun endelig ble gravid og fødte en datter ble hun fødselsdeprimert. Mange av oss opplever barseltårer, færre men likefullt mange opplever at tiden etter fødsel er alt annet enn idyll. I boken Synnøves System skriver Synnøve åpent om hvor tøft hun hadde det – og at rydding etter hvert hjalp henne til å se lysere på livet.

At ryddebøker blir bestselgere viser kanskje at mange av oss eier langt flere ting enn vi strengt tatt behøver. Slik sett bør vi kanskje være takknemlige? Jeg har etter beste evne prøvd å rydde og lage system i heimen inspirert av Synnøves system, men må bare åpent og ærlig innrømme at det går skikkelig sakte fremover. Men det går fremover altså. Kjelleren har blitt bedre og jeg er i alle fall opptatt av system i teori, uten at jeg klarer å følge opp i praksis hele tiden. Synnøve burde egentlig blitt leid inn av meg som ryddekonsulent.

Det er blitt midten av august og de fleste er ferdig med ferien og forbereder seg på skolestart, studiestart og en travel jobbhøst. Å sette av et par dager til rydding, kasting og sortering tør jeg påstå kan kickstarte høsten.

Du har tre valg for å høre episoden:

Finn Ingefær podcast i iTunes, Acast eller din favoritt podcast-app og velg abonner.

Spill av episoden her:

Last ned episoden som mp3

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!