Helt ærlig: jeg var utrolig usikker på om et intervju om farger var riktig for Ingefær podcast.

Jeg hadde lest boken til Dagny Thurmann-Moe og syntes den sa mye fornuftig om hvordan vi mennesker påvirkes av farger og omgivelsene våre. Men på en helsepodcast? Jeg valgte å intervjue Dagny likevel og faktisk er denne episoden jeg har fått flest positive tilbakemeldinger på. Jeg vet at flere vegger har skiftet farge, garderober har blitt oppgradert, kommoder har blitt rosa og gule. Lytterne har rett og slett tatt Dagnys budskap om farger til folket til seg.

For min del bestemte jeg meg i etterkant av intervjuet for shoppestopp på sorte, grå og hvite klær. Det løftet har jeg fulgt ganske så bra. Stuen vår har gått fra hvit til blå, og jeg elsker det. Til høsten står andre etasje klar for nye farger.

Dagny sier også noe jeg har reflektert over mye: det å ville pynte seg betyr ikke at man er mindre intelligent. Man kan være opptatt av mote, neglelakk og elske å gå i rosa klær og fremdeles kunne heve stemmen på andre områder enn nettopp disse.

Jeg skulle også ønske at offentlige institusjoner som skoler, barnehager og sykehus ble enda flinkere til å bruke farger. Vi mennesker gjør lettere feil i hvite omgivelser for eksempel, og vi tror at de som bor i fargerike hjem er de lykkeligste men har en tendens til å velge såkalte nøytrale farger selv. Heldigvis er farger på vei inn i trendbildet, så kanskje vi alle blir litt lykkeligere, penere og mer effektive om vi bruker farger strategisk på klær og interiør. Etter å ha hørt på hva Dagny har å si kan det hende du blir litt mer fargerik du også.

Du har tre valg for å høre episoden:

Finn Ingefær podcast i iTunes, Acast, eller din favoritt podcast-app og velg abonner.

Spill av episoden her:

Last ned episoden som mp3.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!