Vann i munn! En enkel rett som kan nytes alene eller som tilbehør.

Jeg har dilla på brokkolisalat om dagen. Eplecidereddik, majones, brokkoli, løk, kanskje hvitløk og rosiner og om jeg flotter jeg: bacon. Jeg har laget brokkolisalat et par ganger i uken de siste månedene uten å bli lei (foreløpig).

Mandag var jeg hos Caroline Heyerdahl, kvinnen bak de grønne vaskemidlene C, som jeg har brukt lenge og som Ingefær skal ha et samarbeid med. Hun serverte meg blant annet en kikertsalat og voila! Så ble brokkolisalaten min pimpet med kikerter.

I tradisjonsmatskretser bløtlegges belgfrukter og linser før man spiser det, slik at næringsstoffene blir lettere tilgjengelig og sjansen for å få gass i magen reduseres. Jeg gjør dog ikke det om dagen. Jeg jobber mye om dagen, vi lager all mat fra bunn, men bortsett fra pimpet havregrøt og surdeigsbrød er alle fermenteringsprosjekter og matprosjekter utenom det vanlige satt på vent. Ingen klarer å gjøre alt alltid – uten at det skal være unnskyldning for å ligge på latsiden.
Brokkolisalat med kikerter

Du trenger

 • 1 boks kikerter
 • 1 brokkoli
 • 2 ss Hellmanns majones (eller hjemmelaget, anbefaler å bruke MCT-olje da)
 • 1 ss eplecidereddik (Jeg bruker økologisk eplecidereddik når jeg får tak i)
 • 2 – 3 charlotteløk
 • Evt 1 fedd hvitløk
 • Evt litt rosiner

Slik gjør du det

 • Skjær små buketter av brokkolien og ha i en bolle sammen med kikerter
 • Finhakk løk og eventuell hvitløk
 • Ha over eplecidereddik
 • Bland i majones
 • Smak til med salt og eventuelt rosiner

Det hele er med andre ord latterlig enkelt og latterlig godt. Jeg er glad jeg lagde stor porsjon i går til kvelds, slik at jeg har mer til lunsj i dag. Jeg skal ha det som tilbehør til et par speilegg, tenker jeg.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!