Jeg prøver meg på et nytt mantra: What would love do? Hva ville kjærlighet gjort?

Her om dagen leste jeg en bok som slo meg rett ut følelsesmessig. Særlig begynnelsen av boken snakket til følelsene mine på en uvant måte. Veldig befriende, og veldig mange tårer. Å gråte er befriende! Fra den boken ble jeg inspirert til å prøve et nytt mantra i hverdagen min. Jeg prøver meg på ulike mantraer med ujevne mellomrom. Hittil har «Jeg har tid» vært en god påminner på at jeg nettopp har det, tid.

I hverdagen med to små barn, et selskap som skal bygges opp, skriveprosjekter, husarbeid, trening, hverdagsdrifting og Livet blir det innimellom slemme ord, høye stemmer, stive skuldre og teite tanker. Jeg er ikke alene om det, for hver gang jeg åpner meg om dette med venninner forteller de at de erfarer det samme. Men – et mantra som jeg allerede merker funker er «What would love do».

For hva vil kjærlighet gjøre når du er på tampen på å si noen sårende ord til partneren, når du er i ferd med å klikke for barna bruker lang tid, når du er sur på kroppen din for at den er oppblåst og kvisete, når sjefen er en dust og du tjener for lite? Jeg er sikker på at kjærligheten ikke sier de sårende ordene, at du ikke klikker eller sier fra på en roligere måte, at du prøver å tenke bedre om kroppen din og at du i stedet for å snakke dritt om sjefen og lønna di avtaler et møte om det er mulig.

Jeg tror kjærlighet vil gjøre oss litt snillere mot den som er viktigst i livet vårt: oss selv. For min del innebærer kjærlighet å ta noen grep på kosthold, for eksempel. Jeg har latt det skure og gå litt i det siste, og kroppen sier i fra. Kjærlighet er å nære kroppen med nok Sara-mat og mindre mat som ikke er så bra, for meg. What would love do har gjort at jeg har tatt et par bestemmelser om hvordan jeg skal være mamma for jentene mine og i løpet av den siste uken har jeg klart å etterleve det. (Jeg skal innrømme at jeg har måttet puste dypt et par ganger for å klare det).

Jeg skal fortsette med What would love do en periode fremover. Kanskje du og vil prøve? Jeg er sikker på at med det spørsmålet i bakhodet kommer gode valg for oss selv lettere til oss.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!