Gjest i episode 76 av Ingefær podcast er (selveste) Gretchen Rubin. Hun er et av mine forbilder og her er fem av de mange tingene jeg har lært av henne.

Det går an å gjøre et karrierebytte i voksen alder

Våren for to år siden var jeg i tenkeboksen. Skulle jeg tilbake til jobben som kommunikasjonsrådgiver i Ikea eller skulle jeg satse på Ingefær podcast og egne prosjekter etter endt mammaperm? Jeg grublet og grublet. I Ikea-jobben hadde jeg fast lønn, morsomme og utfordrende arbeidsoppgaver og en gjeng med utrolig gode kolleger. Med Ingefær hadde jeg … det visste jeg ikke. En dag hørte jeg på Robb Wolf sitt intervju med Gretchen, hvor hun snakket om hvordan hun hadde endret karriere fra jus til å bli forfatter og skribent. Jeg kjente det kilte i magen. Kan hun kan jeg, tenkte jeg. Og sånn ble det!

Make sure to check all the boxes
Gretchen har en podcast med søsteren sin, kalt Happier. Noen av episodene er kun på et par minutter, hvor Gretchen deler råd med lytterne. Et av rådene var som følger: Make sure to check all the boxes. Jeg brukte dette rådet så godt jeg kunne forrige uke, i forbindelse med et prosjekt jeg har. Jo flere bokser du avsjekker hos motparten, jo større grunn til å få gjennomslag.

Vaner og uvaner kan endres

Du må bare finne ut hvordan akkurat du kan legge til rette for å få best mulig vaner. Hvordan jeg lykkes er ikke nødvendigvis din nøkkel til suksess.

Å finne ut av hvilken Tendency man er er kjempenyttig

Jeg er såkalt Questioner. Det fant jeg vel igrunn ut da jeg stilte spørsmålstegn ved at jeg var Questioner og måtte gjøre mer research. Å være Questioner betyr at jeg er ikke responderer på ytre forventinger, men er drevet av indre forventinger så lenge jeg vet svaret på hvorfor jeg gjør som jeg gjør. Å finne ut av det har vært frigjørende for meg, faktisk. Jeg har tenkt en del på hvorfor jeg ikke har fullført for eksempel prosjektet med månedsoppsummering, som jeg begynte med på bloggen i år. Jeg oppsummerte et par måneder før jeg kokte bort. Grunnen var at jeg syntes andre ting var viktigere enn det – jeg fant rett og slett ikke et stort nok Hvorfor til jeg absolutt måtte dette hver måned. For meg funker det heller ikke med treningspartner hver tirsdag for å gjennomføre et program. Hva om noe annet viktigere dukker opp, eller det beste er å ikke trene den dagen? Jeg gjennomfører treningen på bakgrunn av at jeg har et hvorfor.

Lær mer om de ulike Tendencies her og finn ut av hva du er!

Det er ok å gå i yogabukse og hvite t-skjorter hver dag

… Om man ønsker det (og kan i jobbsammenheng, for eksempel). Vi har større frihet enn vi tror vi har. Jeg tror at den som setter størst begrensninger for oss selv, er oss selv.

Forøvrig er Gretchen Rubin en helt fantastisk kul dame som jeg jobbet for et år for å få på Ingefær. Les bøkene hennes og bli klokere av hennes podcast! Du vil ikke angre.

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!