Er det noen flere enn meg som har utfordringer med å balansere hverdagen? Johanna Andersson ga meg et godt tips i episode 77 av Ingefær podcast!

Johanna kaller seg en now-junkie fordi hun elsker livet. Jeg har en tendens til å kanskje bli litt … melankolsk og/eller stresset, så intervjuet med Johanna var en fin påminner om at livet faktisk er her og nå.

For å fylle dagene best mulig og siden hver dag er livet og hvis vi fyller hver dag så godt vi kan blir livet godt har Johanna følgende sjekkliste. Hver dag ønsker hun å ha:

Bevegelse.
Trening, yoga, gå til dagens gjøremål, stretching foran tv’n på kvelden … bevegelse kan være så mangt. Ingefær podcast har selvfølgelig tatt opp trening på ulike måter: styrketrening med Martin Norum, Yoga med Vibeke Klemetsen, yoga med Maria Fürst, jogging for hjernen med Anders Hansen og bevegelse generelt med Katy Bowman.

Personlig merker jeg at de dagene jeg er sedat funker hodet mitt dårligere. Og hele kroppen, egentlig. Men – jeg har en vei å gå, bokstavelig talt, med å få inn mer hverdagsbevegelse utenom treningen min.

Lyst.
Jeg digger dette punktet og tar det med inn i min hverdag mer bevisst. Det trenger ikke være seksuell lyst, men lyst på god mat, på en fint plagg, på å utforske noe nytt …

Boostet helse.
En positiv måte å si at man på en eller annen måte har gjort noe bra for psykisk og fysisk helse i løpet av dagen. Det trenger ikke være så komplisert og jeg synes at samme hva man gjør skal man gi seg selv et klapp på skulderen for det. Slik blir det en positiv trend! Jeg drikker ingefærshot om dagen (jada, oppskrift kommer), tar leverkapsler (adlink),lager gurkemeielatte med kollagen (adlink) og koser masse med jentene og Jon.

Tid med de jeg elsker.
Oppmerksom tid på de du er glad i er viktig. I november skal jeg legge vekk mobilen når jeg er med jentene (bortsett fra kamerafunksjonen da) for å være mer tilstede de timene vi er sammen om dagen. Jeg liker også å ha de hjemme en dag i uken og selv om jeg føler jeg ikke har tid til det (skal ikke selvstendig næringsrivende jobbe 80 timer i uken lissom?) er det så viktig for meg at jeg prøver et i alle fall et par ganger i månenden.

Tid med de jeg elsker innebærer også egentid, forresten. For jeg elsker også meg selv!

Kreativ i jobben min.
YES! Jeg må gjøre noe jobbrelatert hver dag. Jeg har lyst til det! Heldigvis. Å bruke hodet mitt, kunnskapen min, interessene mine, drive med noe som er større enn meg selv, balanserer ut egofokuset.

Får vi inn disse fem elementene i løpet av hverdagen tenker jeg at vi får til et ganske balansert liv, tror ikke du også?

 

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!