Lag din egen ingefærshot i vinter for å holde deg frisk!

Daglige glass med ingefærjus er et av mine triks for å holde meg frisk. På for eksempel 7-eleven selges det ingefærshot nå, men det er dyrt og de små plastflaskene blir jo bare til søppel. Mye bedre og billigere å lage selv!

Jeg drikker ren Ingefærjus. Det er nok ikke for alle, for ingefær kan være sterkt. Du kan tilsette epler i oppskriften, pære, sitron eller lime. Har du juicer ville jeg hatt rødbet, ingefær, eple og litt gulerot for eksempel. Jeg er en enkel sjel så for meg funker ren ingefærjus som bare det.

Enkel ingefærjus (eller shot, om du vil)

  • Fersk ingefær
  • Vann

Slik gjør du

  • Skrell ingefæren
  • Del den i mindre biter
  • Ha over i en bolle og hell vann over
  • Jeg lar det trekke i et par timer, men du trenger ikke
  • Bruk en stavmikser til å mose ingefæren med
  • Hell over en sil over i en annen bolle
  • Bruk trakt til å få ingefærjusen over på flaske om du har laget så mye

Voila! Hvor mye ingefær og vann jeg bruker? Det kommer an på hvor mye ingefær jeg har og hvor stor bolle jeg bruker. God juslaging!

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!