Som selvstendig næringsdrivende er det kjipt å bli syk. Når jeg tenker meg om, er det kjipt å bli syk uansett. Her er mine beste tips for å holde seg friskest mulig gjennom vinteren.

Inneholder adlinks – annonse

Det første jeg gjør når jeg føler at noe er i gjære, er å roe ned tempoet. Jeg utsetter trening, eller gjør yoga eller går en tur i stedet for. Jeg prøver å legge meg tidligere. Utsette noen arbeidsoppgaver. Slik får kroppen energi til å kjempe. Sliten kropp = lettere for å bli syk. Det tror jeg vi alle har erfart.

Kosthold
Jeg prøver å være ekstra påpasselig med hva jeg spiser når det er mye forkjørelse og sykdom rundt meg. Det er lurt å minimere sukker, søte saker og alkohol – altså mat og drikke som ikke har mye næring i seg, og fokusere på næringsrik mat. Fisk og grønnsaker, for eksempel. Jeg drikker mye vann, drikker mer te og mindre kaffe og lager ingefærjus.

Kraftbaserte supper eller gryter er også en vinner. Kraft er gull for kroppen og supper og gryter varmer kroppen godt nå i den kalde tiden.

Hvordan og hvorfor du bør lage kraft leser du her, eksempel på kraftsuppe finner du her.

Jeg tar også et fedd hvitløk som jeg deler i mindre biter, dypper i honning og shotter ned med vann. Manuca-honning er best. Den er svinedyr, men jeg ser på det som en billig forsikring mot å bli syk. Manuca får du i gode helsekostbutikker og sikkert på nett også.

Kosttilskudd
Kostilskudd er for meg nettopp det: et tilskudd til vanlig mat. I bunn må det være et næringsrikt kosthold, så kan man pimpe med kosttilskudd. Prikken over i’en i stedet for å sminke grisen, om du skjønner.

Oreganoolje
Jeg tar en kapsel nesten hver dag nå. Skal være bakteriehemmende og soppdrepende. Jeg kjøper min på diverse helsekostforretninger.

Leverkapsler
Lever er naturens supermat. Stappfull av viktige mineraler og vitaminer. Visste du at lever inneholder vitamin C, som styrker opptaket av jern som også levere er rik på? Naturen altså! Rein Styrke tørker lever fra rein og kapsler det inn og sender det i pakker til deg månedlig. Jeg elsker abonnement! Da slipper jeg å gå tom og slipper å måtte bestille hver gang jeg går tom.

Bruker du koden 1008 får du 50 prosent rabatt på første ordre hos Rein Styrke. Liker du ikke leverkapsler er det bare å avslutte abonnementet. Jeg tror derimot du vil merke forskjell. Mange opplever for eksempel økt energi. Leverkapsler kan dessuten tas i stedet for multivitaminer. Bestill her

Omega3
Jeg har alltid fiskeolje i kjøleskapet, men sannheten er at jeg ofte glemmer å ta det. Når bassiluskene nærmer seg, derimot, er jeg påpasselig. Jon bruker kapsler, mens jentene bruker flytende med smak av appelsin. Jeg varierer litt hva jeg bruker.

Greens
Fordi sunn fordøyelse = godt immunforsvar. Jeg har nettopp begynt å teste MyoGreens, så kan ikke si noe om effekt enda. MyoGreens er rimeligere enn andre på markedet og består av nøye utvalgte ingredienser.

C-vitamin
Noen mener C-vitamin er bullshit, andre sverger til det. Jeg tar det jevnlig. Jeg kjøper pulver på iherb.

Kollagen
Kan hjelpe tarmen å fungere bedre, og tarmsystemet er store deler av kroppens immunforsvar. Jeg blander i smoothie, kaffe eller te, i havregrøt og i min energilatte! Jeg bruker kollagenet til MyRevolution og er storfornøyd. Anbefaler å kjøpe tre for to først som sist! Det blir nemlig brukt opp.

Vi har også en karensdag, som det heter, ekstra for jentene. I stedet for å ta dem tilbake til barnehagen så fort som mulig har vi dem hjemme litt lengre slik at immunforsvaret deres bygger seg ordentlig opp igjen. Jeg tror det gjør at man lettere unngår back-to-back forkjørelser, for eksempel.

I et portrettintervju av Aksel Lund Svindal i A-magasinet forleden sa han at han heller lot være å trene i seks dager enn å bli borte fra trening i seks måneder. Sånn tenker jeg også. Ned med tempo, inn med bra mat og tilskudd, opp med immunforsvaret. Hittil har det funket! Både Jon og jentene fikk mykoplasma (lungebetennelse), men jeg gikk klar. Og heldigvis ble jentene ganske raskt friske, slik at vi slapp antibiotika.

Jeg vet at andre sverger til kokt vann med sitron og noen faster («starve a cold»), men jeg har ikke prøvd dette enda. Men når det gjelder å være føre var tenker jeg at det ikke skader å teste noesomhelst!

Med ønske om en frisk vinter!

 

 

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!