For en høst. Jeg har tillatt meg ferie for å hente meg inn.

Det har vært en veldig god Ingefær-høst. Sponsorer på hver eneste episode, som betyr at businessen min begynner å bli bærekraftig. Jeg har jobbet knallhardt, og når jeg ikke har jobbet har tankene kvernet rundt jobb, jobb, jobb, fremtid, jobb. Å drive for seg selv er rett og slett mye mer krevende enn jeg nesten tør å innrømme for meg selv.

Litt for ofte har jeg brukt lang tid på å sovne. Et par ganger har jeg vært som veldig mange andre nordmenn: lys våken ved firetiden. Tidvis har jeg kjent meg som en tikkende stressbombe.

Misforstå meg ikke: høsten har vært kjempefin. Jeg er inmari god på å være takknemlig og bli glad for de minste mikrotingene og de store tingene. En gif, for eksempel, kan gjøre dagen min. Og litt fordi Ingefær går så bra synes jeg nesten det er litt flaut å si det: men jeg er sliten. Energien er jevn, men ikke på topp. Ingen klarer å være på 100 prosent, eller 110 prosent, i lengre tid. Andre ting enn jobb og trening spiller også inn på stressnivået og dermed totalbelastningen, og denne høsten har vi hatt levering i to barnehager og jeg har litt annet som jeg grubler mye på – totalen gjør at jeg for eksempel har redusert trening. Noe annet ville ikke vært gunstig for helsen min. Derfor har jeg i høst kun trent litt og med lett intensitet. Jeg kan nesten ikke huske sist jeg ble svett av trening. Jeg har begynt på yoga. Jogging kan jeg bare glemme nå. Det er som om kroppen min ber meg om å kapsle meg inn på denne mørkeste tiden av året, og bare ta vare på meg selv. Spare på energien til på nyåret.

Jeg har tatt ferie nå, sånn cirka. Allerede! Dristig, hva? (Skal gründere ta ferie? Jeg gjør det.) Jeg har litt småplukk å gjøre igjen før året er omme, men ingen fulle dager, bare kosetimer her og der. I går var jentene og jeg hos svigers og lagde pepperkaker. Jeg gjorde unna litt julegavehandling også. I dag har eldste vært hjemme med meg. Jeg ryddet klesskap og skal gi bort fem fulle poser med klær jeg ikke bruker, vi har ordnet jenterommet, handlet mat, hentet lillesøster tidlig, gått hjem i kulda, jeg har vært på yoga. Før jul skal jeg fikse hus, se venner, se min gamle mormor, være med jentene, høre på julemusikk og brenne stearinlys dagen lang.

Akkurat dette er det jeg trenger nå. Pusle hjemme. I litt sakte tempo. Bygge meg selv opp igjen og redusere stressnivået. Jeg har skikkelig lyst til å orke å trene hardt igjen, for eksempel, men å gønne på nå ville vært å bedt selv om å møte den veggen i stor hastighet. (Med mindre jeg våkner opp en dag og føler meg klar for en tøff økt, selvfølgelig). Jeg kan jo ikke ha en helsepodcast uten å ta hensyn til egen helse!

Nyt adventstiden!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!