2017 har vært et vokseår, et spennende år, et utfordrende år og et år fyllt av kjærlighet.

Inneholder adlinks/reklame

Vi giftet oss på Stangholmen fyr i juni. Jeg hadde bukett fra Blomsterhagen, en økologisk gårdsbutikk på Abildsø. Kjolen laget jeg i samarbeid med Tuva Listhaug. Vi hadde litt familie og mange venner og Jon og jeg la oss etter tre en gang, da solen var i ferd med å gå opp. Helt fantastisk. Jeg er så glad vi giftet oss. Du kan lese mer om bryllupet her (goodiebagen til gjestene) og her.

Før påske ble jeg drukket ut av de beste vennene. Da jeg så alle jeg er glad i samlet på et sted, begynte jeg å grine. Jeg er enormt takknemlig for å ha en grunnmur av gode venner i livet mitt.

Jeg har også vært mye mamma i år. I sommer var jeg hjemme med jentene i syv uker. Luksus. Familie er en viktig verdi for meg, og i det innebærer å være mye sammen med jentene. Det kan være krevende, men mest er jeg veldig takknemlig for at jeg har tatt valget om å tilbringe så mye tid med dem. De er mine favorittmennesker.

På bildet over er vi i Danmark, delvis i samarbeid med NovaSol. To uker, en uke alene og en uke med et vennepar. Jeg elsker ferier på to uker, det gjør at man virkelig lander på et sted og får en slags hverdag på ferien. Elsk.

Hjemmetrening og garasjetrening er stikkord for årets trim. På slutten av året begynte jeg på yoga. Jeg gjorde en avtale med meg selv da 2017 startet: ikke trening om jeg ikke gjør mobilitet først. I begynnelsen synes jeg det var fryktelig pes. Nå er det blitt en deilig, innarbeidet vane som jeg kommer til å fortsette med. Jeg er ambassadør til Run and Relax, så på de aller fleste selfiene jeg tar etter trening har jeg på meg klær derfra. Husk at koden Sara20 gir 20 prosent rabatt på første kjøp hos Run and Relax!

Jeg har lest mengder av bøker i år og tenker litt på å ha jevnlige bokposter, men om det blir her eller på Instagram er jeg usikker på. Selv elsker jeg å få anbefalt bøker av andre. Er det noe som frister? Akkurat nå leser jeg Magisk Opprydning, i forgårs avsluttet jeg Kjærlighetens førti bud, andre bøker jeg har likt er Går du nå, er du ikke lenger min datter (Ingefær-episode) og Stillhet i støyens tid. Og barnebøker, seff. Vi er restriktive med skjermbruk men rause med bøker. Bildet under i fra et samarbeid med Ark Bokhandel.

Når jeg tenker tilbake har jeg også spist inmari mye god mat. I år igjen. God mat gir virkelig merverdi for livet. På bryllupsreisen i Barcelona spiste vi bare god mat (tips finner du her), på bryllupet hadde vi seff god mat, hjemme lager vi ofte god mat (men hvert måltid er ikke like gastronomisk) og jeg har hatt flere gode restaurantbesøk. Bildet er fra The golden chimp, hvor min bestis og jeg fikk spise og drikke gratis dagen før det åpnet. Vi ble altså så mette! Anbefales.

Så over til Ingefær og egen business. Ingefær begynner endelig å bli en bærekraftig bedrift, noe som jeg er veldig stolt av og takknemlig over. I høst har hver eneste episode av Ingefær vært sponset. Det betyr inntekt for meg, hvilket betyr at jeg kan lage flere episoder. I begynnelsen jobbet jeg ulønnet, men det kan man ikke i lengden.

Jeg er nøye på hvem jeg samarbeider med og hva jeg «reklamerer» for. Jeg må stå inne for det selv, det må være en match mellom bedrift/produkt og Ingefær og det bør gi merverdi for lytterne. I høst har KK, Ark, Askeladden navnelapper, C såpe, Fabel, Alpro, MIN (app) og MyRevolution vært sponsorer. I vår var også Rørosmeieriene og MyActivestyle.no samarbeidspartnere.

Antrekk fra MyActivestyle.no. Elsker det! (Settet er på salg!)

Is med kokosblomstsukker og fløte fra Rørosmeieriene. En næringsbombe og fast innslag i jentens kosthold i sommerhalvåret :)

Fettkaffe med MCT-olje og kollagen fra MyRevolution. Anbefales!

Gründer av C såpe, Caroline Heyerdahl, og jeg lagde filmer sammen. Gøy, inspirerende og lærerikt. Jeg elsker C-produktene og bruker kun det hjemme til husvask.

Jeg er en navnelappfantast. Må begynne å merke egne klær også – før jul mistet jeg mine elskede skinnvotter.

Appen Min har vært flittig brukt i julen. Senest i går, etter at jeg jobbet med ønsker for 2018.

Ark hadde lesesokker og lesepledd som fokus før jul. Jentene og jeg leste bøker i matchende sokker.

KK og neglelakk = perfekt egentid for min del.

MyoGreens tar jeg for ekstra tilskudd av grønt.

Ingefær har også gitt meg muligheter jeg ikke hadde i tankene da jeg kom på å lage egen podcast. Jeg har bokbadet Gry Hammer da hun lanserte boken sin Den moderne jeger, foran 200 ivrige publikummere på CappelenDamm. Jeg skal bokbade henne 21 januar også, når hun lanserer boken Kraft og andre styrkedrikker. Kom, kom! Da Niels Geelmuyden ga ut sin viktige bok Pillebefinnende, bokbadet jeg ham på Litteraturhuset. Svært stas!

Jeg var også så heldig å være en del av teamet til RAW trening på deres treningscamp på Vestlia Resort. Kjørte opp dit med en lånt Nissan Leaf. Elsker elbil og ønsker meg en, slik at den daglige kjøringen kan gjøres på en mer miljøvennlig måte.

For en gjeng! Siri F. Abrahamsen, Pia Seeberg, meg og Cecilie Ystenes.

To nominasjoner har også vært veldig stas i år. Først ble jeg nominert som Årets programleder i Prix Radio. Makan så stas det var. Jeg har jo ingen redaksjon å lene meg på og er en selvlært programleder. Veldig stas å få stempel som dyktig! Jeg vant ikke, det var det P4s radiofrokost som gjorde, men er fremdeles stolt. Og har fremhevet det på coveret til Ingefær – selvfølgelig!

Før jul fikk jeg også gladnyheten at jeg var i semifinalen i Vixen Influencer Awards, i kategorien trening og helse. Jeg håper du stemmer på meg! Hver 12. time frem til 15. januar kan du stemme på meg. Å komme til finalen hadde vært topp, fordi jeg mener Ingefær er en viktig stemme i trenings- og helsesfæren blant «influencere». Ingefær har et helhetlig og ikke-belærende syn på helse, hvor egenkjærlighet og kunnskap er viktig.

Mest av alt: Takk til alle som ønsker å prate med meg på Ingefær. Jeg har lært SÅ mye av å lese bøker, gjøre research og intervjue alle de smarte og kloke folka som jeg har gjort i år, både kjente og ukjente mennesker, norske og internasjonale. Det er virkelig et privelegium. Jeg lærer noe nytt hver uke, jeg utvikler meg og ikke minst får jeg formidlet dette videre. Daglig får jeg tilbakemeldiger fra lyttere, både ros og konstruktiv kritikk, noe jeg setter enormt pris på. Alle episodene finner du her, og Best of Ingefær 2017 del 1 finner du her, Best of Ingefær 2017 del 2 finner du her – og jeg håper du gleder deg til ny sesong av Ingefær! Første episode kommer 8. januar.

Takk for deg, 2017! Jeg har spennende planer og stor tro på 2018 og håper du blir med på reisen!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!