Første del av 2018 skal jeg ha fokus på to ting: struktur og orden. Outer orden  – inner peace!

Jeg har ingen nyttårsforsetter i år. Det betyr ikke at jeg ikke har mål og ønsker og tanker om hva jeg skal gjennomføre, hva jeg skal videreføre fra 2017 og hva jeg skal la bli i fjor. Det betyr at jeg snarere enn forsetter har to ord som gir retning for alle aspekter i livet.

Hjemme
… skal vi pusse opp hele andre etasje. Soverom skal byttes på, jeg skal få ordentlig hjemmekontor, rom skal males. Jeg skal kaste mye og leser både Marie Kondo og Synnøve Skarbø om dagen for tips og råd. Ting skal få sin faste plass. Gangen nede skal ferdiggjøres, bilder henges i stuen, all den digge maten i fryseren bør spises opp i løpet av vårhalvåret. For eksempel. Jeg jobber hjemmefra og har innsett at uorden hjemme skaper et unødig stress. Siden vi ikke har nok struktur bruker jeg eksempelvis for mye tid på å rydde eller lete etter ting. Dessuten tror jeg vi har for mye ting – selv om vi har kvittet oss med mye og selvom vi ikke er utpreget materialistiske. Ingen ting skal komme inn før jeg har kastet og vi har pusset opp andre etasje. (Kremt. Bortsett fra et par ny-ydelige pumps jeg bestilte på salg fra zara som kom på døren i går, hehe).

Jobben
Ulempen for min del med å være selvstendig næringsdrivende er mangel på tvungen struktur. I de fleste jobber har man tidspunkt man skal være på jobb på, faste møter, faste leveranser. Jeg skal gi ut en podcast i uken og levere samarbeidsprosjektene mine, men det er det. Jeg skal fokusere på å jobbe mer effektivt, ha dager fri for intervjuer og møter, gjøre ferdig viktige ting før jeg sjekker mail, osv. Rett og slett lage min egen, tvungne struktur for å spille meg selv god. Jeg funker bedre med rammer – og jeg er ikke alene om det tror jeg.

Hverdagen
Etter hvert – for alle struktur og orden-tiltakene gjøres ikke på en gang i januar! – vurderer jeg å ha faste meg-dager, fast yogadag, fast dag jeg trener styrke på. Det kan jeg teste i en måned for å se om det gir meg noe eller ei. I desember gikk jeg på yoga fast en gang i uken, men bortsett fra det trener jeg her og der og har egentid når det passer seg slik.
Vi er ganske gode på å planlegge ukesmeny og bestille mat, noe jeg skal ta med videre i det nye året.

Struktur og orden. Fordi det gir ro i sjelen. Hvilket gir overskudd, mer tid, effektiv jobbing, etc etc.

Hva er dine tips for struktur og orden? Har du noen ord eller liknende du tar med i 2018? Fortell!

Og du: Gled deg til Ingefærs januarspesial 2018! Jeg lover alle episodene er nyttige for et best mulig år. Første episode kommer ut på mandag!

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!