Skavlans spørsmål til verdens beste idrettsutdøver hadde ikke vært de samme om personen var en mann.

Svenske Sarah Sjøstrøm gjestet Skavlan i dag. Hun er en av verdens beste svømmere – og idrettsutdøvere. Det er så mange spørsmål en kan stille en toppidrettsutøver! Motivasjon, mental trening, hvorfor svømming, forbilder, tøffe dager, hva tenker du på når du svømmer, når du konkurrerer, hvordan en dag ser ut … jeg kunne pepret henne med spørsmål i en time på Ingefær podcast. Skavlan bare: hva unner du deg når du vinner? Sarah: en designerveske sist gang. Skavlan fortsetter: det ryktes at du kjøper deg fri i hverdagen? Sarah: Ja, jeg er ganske lat utenom svømmingen, så jeg har ryddehjelp og vaskehjelp. Og samboer. Hvilket var litt lættis blant gjestene, for leiligheten er bare på 80 kvm lissom, det kan du vel fikse! Og så spurte Skavlan om hun hadde synlige mageruter.

Ja.

Har du synlige mageruter?

Jeg ser for meg det samme intervjuet med en av verdens beste mannlige idrettsutdøvere. Men da klarer jeg ikke se for meg de samme spørsmålene. For vi ville tatt det for gitt at mannen ikke vasket og ryddet leiligheten selv. Og hvorvidt han hadde mageruter eller ei ville vært irrelevant, fordi hvordan kroppen ser ut er et resultat av at kroppen er yrket til personen. Og unne seg? Aldri i verden om det ville vært et spørsmål.

Skjerp deg, Skavlan.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!