…Glutenfrie og kan enkelt lages uten raffinert sukker. Disse muffinsene går rett hjem hos små og store!

I helgen feiret vi Fie tre år. Hun ønsket muffins, så da ble det muffins! Oppskriften har jeg fått fra en jeg er med i en Facebook-gruppe, Vendel Snipsøyr, som burde hatt sin egen matblogg med næringsrik tradisjonsmat. Jeg er sikker på den hadde blitt populær! Enn så lenge lar hun meg dele oppskrifte med dere.

Disse muffinsene er frie for gluten og kan enkelt lages uten raffinert sukker om du velger en hvit melkesjokolade til glasuren som ikke inneholder sukker. Jeg kjøper hvit dronningsjokolade og lar det stå til. Så mye glasur orker man uansett ikke spise. (Eneste aberet med hvit sjokolade for min del er at jeg spiser for mye av den og har merket at jeg ikke sover godt om jeg spiser slikt på kvelden. Men, da har jeg lært det. Søvn trumfer snop på kvelden for min del).

Muffinsene er deilig klissete, ikke for søte, er inmari mektige og ganske så snille med blodsukkeret. Det liker vi jo. Men viktigst er jo at de inviterte og selve bursdagsbarnet liker det som blir servert!

Sjokolademuffins, ca 8 store eller 12 små

 • 3 egg
 • 1 dl kokosblomstsukker (evt 50/50 sukrin gold og kokosblomstsukker)
 • 3 store ss smør
 • 100 gram 70 % sjokolade
 • Litt salt
 • 1 ts natron
 • 1 – 2 ts vaniljesukker eller vaniljeessens
 • 2 ss kokosmel

Sett ovnen på 175 grader. Gjør klar muffinsformer.

Pisk eggedosis av egg og sukker. Smelt smøret og smelt sjokoladen i smøret. Bland i det tørre i smørsjokoladen og bland det så med eggedosisen. Ha over i muffinsformer og stek i ca 12 minutter.

Smørkrem med hvit sjokolade
(Dette blir litt i overkant mye glasur, jeg bruker å doble muffinsoppskriften og 1.5-gange smørkremoppskriften. Da har jeg nok muffins med glasur for både barnebursdagen og familiebursdagen.)

 • 200 gram hvit sjokolade (sukkerfri om du ønsker)
 • 2 ss fløte
 • 230 gram romtemperert smør
 • 2 dl sukrinmelis (eller annen søtning)
 • 1 ts vaniljesukker eller vaniljeekstrakt
 • Evt konditorfarge

Smelt fløte og sjokolade i vannbad. Rør smør og søtning luftig. Bland alt sammen og sett kaldt. Kan piskes opp når kaldt for ekstra fluffy glasur.

Ny-yt!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!