En salat som kan spises alene eller som tilbehør til fisk, egg, kjøtt eller fugl. Også perfekt på et tapasbord!

Denne salaten smakte jeg første gang før jul, på den årlige julelunsjen hvor alle tar med litt mat hver, eggelikør blir servert og mange av oss går rundt med stygg julepynt på hodet. En av mine favorittfester!

Etter det har jeg laget denne salaten jevnlig når vi har hatt gjester, senest i familiebursdagen da Fie ble tre år. (Vi serverte asiatisk ribbe med diverse tilbehør til familien!) Jeg lager alltid litt ekstra, slik at jeg kan ha til lunsj dagen etter.

Tips: Du kan fint lage denne dagen før den skal serveres, men vent med å tilsette ferske urter og granateple til like før du skal servere den.

Blomkålsalat med fetaost og granateple

 • 1 blomkålhode
 • 1 granateple
 • 1 pakke fetaost
 • 1 pakke sukkererter
 • 1/2 potte mynte
 • 1/2 potte koriander
 • 2 – 3 vårløk
 • En stor neve cashewnøtter
 • Litt sitron
 • Salt til smak
 • Eventuelt noen chiliflak

Slik gjør du

Rasp blomkålen på et rivjern eller ha blomkålen i en kjøkkenmaskin slik at den blir til riskorn. Ha i en bolle. Skjær sukkertene i mindre biter. Smuldre fetaosten med fingrene. Hakk de ferske krydder urtene. Finhakk vårløken og cashewnøttene. Bland alt sammen. Til slutt tar du i granateplet og smaker eventuelt til med salt.

Nyt!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!