Som jeg har gledet meg til denne episoden! Gjester er Liv Loftesnes og Yngvar Andersen, som har gitt ut boken De beste tingene i livet er ikke ting. De kvittet seg med mer enn halvparten av det de eide og opplevde å få mer tid til det de synes er viktig i livet.

Et gjennomsnittlig amerikansk hjem har 300 000 ting, et gjennomsnittlig norsk klesskap har 300 plagg*. Trenger vi så mye? Gjør materiell overflod oss lykkeligere? Yngvar Andersen og Liv Loftesnes begynte med prosjekt rydding som en motvekt til verdens kaos og det faktum at de brukte timer hver dag på å rydde og lete. Som mange andre familier, det er jeg sikker på. (Jeg kjenner meg i alle fall igjen).

I ukens episode av Ingefær snakker jeg med Liv og Yngvar om prosjektet deres, som resulterte i bedre tid til å leke med barna, være omringet av ting som virkelig betyr noe for dem, bedre oversikt, enklere hverdag og over 100 000 tjent det første året. Fantastisk, eller hva? Jeg er sikker på alle vil bli inspirert av denne episoden og anbefaler å dele den til andre!

Selv om boken og denne episoden handler om rydding, handler det om så mye mer. Det handler om å finne ut av hva som gir verdi for deg, i ditt liv, og la tingene og tidsbruk gjenspeile det. Så enkelt – og kanskje så vanskelig.

Vi er selv i gang med ryddeprosjekt her hjemme. Som dere kanskje vet, har vi pusset opp andre etasje og med det sett hvor mye vi egentlig ikke trenger, som vi må rydde, oppbevare, ha dårlig samvittighet for at vi ikke bruker. Jeg skal holde dere oppdatert om prosjektet og skrive mer om inspirasjonskilder til en mer minimalistisk livsstil i løpet av uken!

*I følge Liv og Yngvars bok.

Du har tre valg for å høre episoden:
1. Finn Ingefær podcast i iTunes, Acast eller i din favoritt podcast-app.

2. Spill av episoden her:

3. Last ned episoden som mp3.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!