Jeg sier bare: KOK Oslo. I går hadde jeg to timer med svetting og isbading og oppsummerer med tre ord: nært, magisk og levende.

Annonse for en venn:)

KOK Oslo er en badstuflåte som ligger til kai like ved Operaen. Den har motor slik at man kan få seg en tur på fjorden mens man tar badstu og bader om man ønsker det. Selve flåten er finsk, selvfølgelig siden det i Finland er dobbelt så mange saunaer som mennesker (!). Den har to rom: et lite omkledningsrom og selve badstuen. Badstuen har vinduer på tre av sidene og er av lyst tre. Siden det er en flåte, duver badstuen, og fra vinduene ser man Operaen, Ekebergrestauranten og utover Oslofjorden. Været snudde fra snø til sol mens vi var der, helt magisk!

Carina, som har gjestet Ingefær to ganger (om å takle livet og om å leve det livet du ønsker) og er et av de klokeste menneskene jeg kjenner, og jeg var på KOK i to timer. Jeg hadde trodd det skulle føles lenge, men jeg kunne vært der lengre om jeg hadde hatt med mere vann og ei litta matbit. Vekslingen mellom isbading og badstu gjorde at man i sum ble passe temperert!

Både badstu og isbading har positive helseeffekter. Harvardlegen Sara Gottfried, som gjestet Ingefær podcast i fjor, nevnte at hun tar badstu flere ganger i uken for helseeffektene. Jeg var på Wim Hof-kurs i sommer, lærte pusteteknikk og badet i et badekar med isbiter i tre og et halvt minutt. Nå er det ikke helseeffektene jeg tenker mest på når jeg sitter i badstu eller tar et isbad. For meg er det så utrolig … levende. Jeg tror det er den beste beskrivelsen. Kroppens system blir røsket opp i og jeg blir klarere, gladere og mer fokusert i etterkant. Mer nær essensen av meg selv. Jeg tror også samtaler i slike omgivelser blir nærere og viktigere enn dagligdagse samtaler, fordi man ikke er helt i komfortsonen og også så nære naturen.

Badstuen kan ha plass til opp til ti personer. Luksus å være to!

Etter hvert som tiden gikk i badstuen var det nesten 100 grader. Vi dukket oss jevnlig. Turister tuslet forbi og stanset opp og så på og tok bilder. På Operaen gikk besøkende med tykke dunjakker, skjerf og lue. Oslo S er likeved så vi hørte suset fra biler, busser, trikk og tog konstant. Likevel er KOK en utrolig fredelig plass. Det er en liten magisk perle, rett og slett. Jeg gleder meg allerede til neste gang, og skal også ta med Jon på en date der før sommeren. Det koster 1600 for to timer, men om man er flere blir jo ikke prisen per pers så stor. Åkke som er det en skikkelig fin gave til deg selv, til kjæresten, til venninnen. De fleste av oss har jo nok ting (ref ukens episode av Ingefær, men tid og opplevelse sammen er noe som varer lenge og som kanskje er en bedre gave enn en … ting.

Og som et ps: jeg liker filosofien til KOK så godt. Sakset fra nettsiden:

«Forurensning av havene våre er et økende problem. 

KOK tror at glede over havet, snarere enn dårlig samvittighet, er hva som best motiverer til handling. Ved å tilrettelege for bading og bruk av fjorden året rundt håper vi at folk skal ta mer eierskap til sjøen. Slik engasjerer vi oss kanskje litt mer i tiltak for å holde den ren.

Både lokalt og globalt.»

Jeg sier meg enig. Når vi benytter naturen, ønsker vi å ta bedre vare på den. Siden denne badstuflåten ligger midt i hovedstaden, kan det inspirere til å ta vare på naturen også inne i Oslofjorden.

Titter du til venstre ser du badstuflåten KOK

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!