I dag intervjuet jeg Henriette Lien for Ingefær. Intervjuet kommer ut etter påske, men før vi sa hadet sa Henriette noe jeg vil dele med en gang.

I boken til Henriette, En yogareise, skriver hun om at hun før meditasjon brenner hun fersk salvie. Det skal visstnok rense rommet. For Henriette er det ikke så viktig om salvie er rensende eller ei, men selve ritualet før meditasjon: å brenne salvie setter henne i modus til å meditere.

Jeg nevnte dette da vi sto og pratet sammen før hun skulle videre. Da sa Henriette:

Hverdagen vår består jo av ritualer. Vi går samme veien til jobb, gjør de samme tingene hver morgen, så det er deilig å styre et rituale i løpet av dagen også.

I Ingefær-episoden som kommer på mandag snakker vi om ritualer rundt døden. Jeg tenker at ritualer ikke er tomt fjas, men viktige markeringer på overganger, som virker samlende. Men ritualer trenger ikke være konfirmasjon, dåp eller begravelse, det kan også være å brenne salvie før meditasjon, alltid ha tente lys når man spiser middag, skrive tre ting man er takknemlig for hver kveld. Takk for påminner, Henriette!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!