Hva gjør man når mannen din gjennom halve livet går til jobben en tidlig morgen og dør, helt plutselig? Hvordan bygger man et nytt liv uten den du er mest glad i?

I episode 90 av Ingefær podcast er Long Litt Woon gjest, og hun opplevde nettopp dette. Hennes ektemann Eiolf kom aldri tilbake fra jobb. Woon flyttet til Norge fra Malaysia som syttenåring for å være utvekslingsstudent. Hun møtte Eiolf og har blitt boende i Norge etter det. Litt tilfeldig etter Eilolfs død begynte hun på soppkurs, og oppdaget etter hvert at soppturene ble en sti tilbake til livet.

Woon og jeg snakker om hvorfor boken hennes, Fra sopp til sorg, er blitt så populær og solgt til foreløpig hele 12 land, vi snakker om hva som gjør nordmenn til nordmenn, hva slags handlinger vi gjør som vi ser på som naturlig men som egentlig er kulturlig og som resten av verden kanskje synes er litt merkelig, vi snakker om at i Norge er sorg privat og hvorfor det kan være utfordrende i en sorgprosess, vi snakker om hvor kroppslig sorg er og at sorgen ikke er en rett strek men mer som en krussedull.

Boken fra Sopp til sorg rørte meg og jeg gråt flere ganger i løpet av boken. Sorg er noe vi alle opplever i livet og jeg er sikker på at Woons historie treffer mange. Samtidig er jeg blitt inspirert til å ikke se skogen for bare trær, men også litt for sopp når vinteren etter hvert slipper taket.

Håper du liker episoden! Og du, bli medlem av Ingefær podcast med Sara Lossius-gruppen på Facebook, hvor vi snakker om litt av hvert, og følg meg på Instagram her!

Du har tre valg for å høre episoden:

Finn Ingefær podcast i iTunes, Acast eller din favoritt podcast app og velg abonner. Da er du også sikret å få med deg fremtidige episoder, og du kan grave i arkivet.

Spill av episoden her:

Last ned episoden som mp3

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!