30 bloggposter på 30 dager tar selvfølgelig påskefri! Jeg skal ha analog påske.

I dag drar vi til Risør og nyter påsken ved sjøen. Vi har pakket superminimalistisk. Jeg har med en ny dagbok, en skrivebok og tre bøker jeg skal lese for intervjuer til Ingefær etter påske. Kamera tar jeg med, for å ta bilder med den i stedet for mobil. Selvfølgelig kan jeg ta bilder med mobil i flymodus, men jeg vil legge mobilen mest mulig vekk for å ta helt fri.

Siden jeg tidvis føler meg avhengig av mobilen, gir det garantert gjenklang hos andre også. På et vis snakket vi om dette i Ingefærepisoden om Tinderdating og kjærlighet med Ellen Sofie Lauritzen. Hun bare måtte sjekke Tinder for å se om det var noe nytt. På samme måte har nok flere enn meg det med Instagram og Facebook. Jeg tror den stadige mobilsjekkingen går på bekostning av egne tanker og å være tilstede her og nå. I alle fall føler jeg det slik.

Dette er muligens litt på siden, men forleden hadde to professorer en kronikk i Aftenposten hvor de hevdet at studenter har fått lavere kunnskapsnivå. Vi lever i et informasjonssamfunn, men det er forskjell på informasjon og kunnskap. Kunnskap handler om å prosessere informasjon, være kritisk til den, sette informasjon i system, klare å argumentere logisk for et synspunkt. Jeg hørte på en episode av Psykiaterne, podcasten til blant annet Anders Hansen som har gjestet Ingefær og snakket om trening og psyke, om  sosiale mediers effekt på hjernen. Gjest Susan Greenfield var ikke veldig optimistisk. Hun mente det er forskjell på å oppsøke kunnskap – altså ha et spørsmål man lurer på og søke svar selv, versus det å gå på nettet og få informasjon om ting man egentlig ikke lurer på og ikke sette informasjon i system. Når vi flere timer om dagen ser andres liv og tanker på Instagram og Facebook tror jeg det kan stå i veien for egne refleksjoner og fokus på eget liv.

Vi trenger ro og tid til å tenke for å bli kjent med oss selv, for å tenke på hva vi har lært, for å reflektere hva som er nyttig informasjon for oss og ikke. Jeg tenker mye på min egen rolle i det: Jeg er jo selv en del av informasjonsstrømmen med Ingefær, blogg, instagram og Facebook. Jeg prøver å etterstrebe at det jeg legger ut skal gi noe, ikke bare være overfladisk og tankeløst. Jeg tror ikke jeg alltid klarer det, men det er fint å ha det i bakhodet. Særlig med Ingefær vil jeg gjøre lytteren i stand til å ta gode valg for en selv innen sunn livsstil og helhetlig helse.

I intervjuet av Henriette Lien som kommer et par uker etter påske snakker vi nettopp om ro, om å søke innover, ta pause fra verden. Jeg gleder meg til å dele intervjuet med dere!

To av mine verdier er familie og tid. I påsken betyr det at jeg logger av, tar ikke med macen min, har mobilen i flymodus og er tilstede med jentene. Første bloggpost kommer likevel på mandag, for da kommer intervjuet med Funkygine ut hvor vi snakker om kropp og påvirkningskraft.

Glad påsk!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!