Lydbøker er som podcast: du kan lytte, lære og oppleve mens du gjør noe helt annet. Derfor passer det perfekt at Ingefær og Fabel har inngått samarbeid, og vi gir deg seks ukers gratis lytt!

Reklame i samarbeid med Fabel

På et foredrag jeg holdt på NRK i vår fikk jeg spørsmål fra en i salen om hvorfor jeg ikke hadde startet tv-program eller youtubekanal? Spørsmålet har flere svar, men hovedgrunnen er fordi jeg elsker å kunne lytte til noe samtidig som jeg er i bevegelse. Filmet innhold konsumeres hovedsakelig sittende og liggende. Podcast, derimot, det lytter jeg til når jeg går turer, trener, vasker huset eller prepper mat. Vi sitter jo nok foran skjermene våre som det er i dagens samfunn.

Nettopp dette er fordelen med lydbok. Jeg elsker å lese bøker. I barndommen var jeg en bokorm som kunne lese to-tre bøker i uken. Biblioteket i Tønsberg ble besøkt hver uke og nye bøker, nye opplevelser, nye verdener, ble tatt med hjem til mitt rosa rom.

Som småbarnsmamma har det naturlig nok blitt mindre tid til lesing. Da jentene var mindre rakk jeg knapt å lese DN lørdag før det var lørdag igjen. Nå som de er større, leser jeg litt mer. Og etter at jeg lastet ned lydbokappen Fabel har det blitt mer fart i bokormen i meg igjen.

I disse dager hører jeg Cecilie Enger sin Pust for meg, som har vært på leselisten lenge. Jeg vasket huset da jeg begynte å høre på boken og måtte stoppe og gråte da bilen til hovedpersonen kjører utfor en sving og den unge kvinnen hun har som passasjer, dør.

Jeg har også satt på lydbok for jentene et par ettermiddager etter barnehagen. Første gangen var det nærmest magisk: de lå på sofaen og gulvet – i den grad barn faktisk ligger stille når de ligger stille – i lang tid og bare lyttet. Jeg tenkte: hvorfor har jeg ikke gjort dette før?

Fabel blir til stede i Ingefær Shot i hver episode frem til jul! Ingefær Shot er jo Ingefærs høvelige faste spalter som utgis hver torsdag for å gi deg en ekstra boost til uken. Hver uke kommer du å til å få gode bokanbefalinger, både fra de jeg snakker med og fra Fabel og meg!

Klikk her hvis du vil lytte til lydbøker gratis de neste seks ukene! 

Alternativt kan du sende en SMS med kodeord «Ingefær» til 2280.

Nå kan høsten og vinteren bare komme. Jeg skal kle på meg varme klær og gå kveldstur med bok på øret, oppleve nye verdener, få nye opplevelser, og det som er så fint med litteratur: større innsikt i andres liv og meg selv. Kanskje du også vil gå tur med bok på øret?

Fra gåtur i nydelig høstvær med Pust for meg på øret

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!