Kurer er P2 sitt mediemagasin. Lørdagens episode var viet til podcasting, og jeg ble intervjuet om Ingefær.

Me, myself and I
Som en av få (den eneste?) gjør jeg nemlig absolutt alt alene, og har høye lyttertall og tjener penger på Ingefær og andre ting jeg gjør i businessen min. Og med alt alene, da mener jeg alt fra å finne ut hvem jeg skal intervjue, til research, selve intervjuet, jeg er produsent og tekniker selv, gjør alt av sosiale medier, jeg gjør salg, følger opp eksisterende kunder, gjør samarbeidsprosjekter … i tillegg holder jeg foredrag, syssler med en bok, har onlinekurs, gjør bokbad, osv. Min mann Jon redigerer lyden og min svigerinne gjør økonomi. Bortsett fra det er jeg muligens Norges minste mediehus. Jeg er blåruss og rødruss og de to prater ikke stort sammen, for jeg er nøye på å at det kommersielle og selve innholdet i Ingefær er to separate deler fordi lover og regler og troverdighet.

Det kommersielle podcastmarkedet
Åkke som. Kurer-episoden handler om at det kommersielle podcastmarkedet nå ser ut til å løsne. Det hadde vært fint. Visst tjener jeg penger, men når jeg begynner å tjene mer kan jeg bruke mindre tid på salg etc og mer tid på det jeg er best på: lage godt, lærerikt og inspirerende innhold for kvinner, som handler om det brede feltet helse uten å handle nevneverdig om kropp. (Det får man nok andre steder i media.) Jeg ville reist mer for intervjuer, jeg kunne gjort mer ut av hvert eneste intervju, jeg kunne brukt mer tid på Ingefær og andre prosjekter. Men det kan jeg ikke, siden jeg også må skaffe inntekt til det jeg liker best.

Grit – evne til å stå i motgang
Så om det har vært lett å bli en kommersiell suksess? Nei. Jeg har vært nær å slutte mange ganger, både for min egen del, men også for familien min som har hatt en for sliten og stressa mamma. Men, om vi skal tro Kurer-intervjuet løsner det kommersielle markedet snart. Jeg har allerede SÅ fine samarbeidspartnere for høsten som jeg er skikkelig stolt over å samarbeide med. Lyttertallene har gått til værs, tenk at nesten 100 000 hører på Ingefær i måneden! Det er helt bananas å tenke på. Jeg blir ydmyk, stolt og tenker også at det er et stort ansvar på meg. Det kommersielle skal være bra, og ikke minst skal jeg levere godt og viktig innhold uke etter uke.

Jobb med meg!
Hvis du har tips om hvem som bør samarbeide med Ingefær, send meg en mail! Eller kanskje din bedrift skal samarbeide med en gründer som startet tidlig i et marked som svært få visste noe om for tre år siden og som har jobbet beinhardt siden det for å lykkes? Send meg mail!

TAKK
Og til deg som lytter på Ingefær, til deg som sender meldinger, mail, kommenterer her på bloggen, eller hilser på meg når du ser meg rundtomkring, til deg som deler Ingefær med andre: TAKK! Uten dere fine følgere, ingen Ingefær.

Kurer-episoden kan du lytte til her!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!