Livets kanskje største bragder er tema for episode 117 av Ingefær podcast. Med andre ord: vi skal snakke om fødsler.

Gjest Randi Fuglehaug har skrevet boken Alt vel med mor og barn, og i episode 117 av Ingefær snakker vi om fødsler.

Norske kvinner føder nemlig i bil, helikopter, på hotell og badet hjemme, selv om de egentlig skulle føde på sykehus, og heldigvis går det som regel bra.

Å føde er også det naturligste i verden. Men mange steder er fødsel noe av det farligste som skjer i et kvinneliv. I Norge er vi heldige som har oppfølging under graviditet og kan føde i trygge omstendigheter.

Norge er et langt land. Mange av kvinnene som Randi Fuglehaug har intervjuet bor langt fra fødestue og sykehus, men ikke alle. Selv i Oslo skjer fødsler i taxier. Noen babyer er rett og slett utålmodige.

Også vil jeg legge til at selv om Randi og jeg snakker om vaginale fødsler i denne episoden, er jeg glad vi i Norge har mulighet til keisersnitt, det være seg akutte og planlagte for de som for eksempel er redde for å føde av ulike grunner.

Du har tre valg for å høre episoden:

Finn Ingefær podcast i iTunes, Acast eller din favoritt podcast-app og velg abonner. Da er du også sikret og få med deg fremtidige episoder.

Spill av episoden her:

Last ned episoden som mp3

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!