Noe av det beste med ferie? Tid til bøker. Jeg gir mine beste tips til fabelaktige gode lydbøker for barn og for voksne!

Annonse Fabel

Lydbokfantaster
De to neste ukene er det vinterferie i Norge. Barnehagen vår har fri, og fri det betyr at jeg må jobbe litt med jentene hjemme. Heldigvis elsker jentene mine å høre på lydbøker. Faktisk så mye at min eldste, Elly (snart 6), på lørdag lå på sofaen i tre lydbøker (det er en stund). Kjører vi bil, vil de høre på lydbok. Etter barnehagen vil de høre på lydbok. Når de vil slappe av, ber de om lydbok. Før frokost i dag, ville de høre på lydbok.

Mammahjertet svulmer av stolhtet, og takker Fabel. For det er ikke bare jentene som liker Fabel, jeg har dilla også. Kombinasjonen gåtur og en litterær verden er uslåelig. Lørdagsvasken blir litt mer ok med lydbok også (heldigvis).

Få fire ukers gratis Fabel-lytt her!*

Nyttige kategorier
En inndeling jeg har sansen for å på Fabel er inndeling etter alder for barn. Elly ser på bøker i seksårs-kategorien mens Fie (4) skroller i kategorien 4 år. Heldigvis for husfreden synes Fie godt om noen bøker som Elly liker, og omvendt.

Under deler jeg jentenes og mine topp fem-bøker på Fabel!

Jentenes topp fem

Tambar på eventyr av Tor Åge Bringsvær. Tambar er et troll på fem som ikke kan vise at han er det for oss mennesker. Men når han kommer hjem fra barnehagen kan han vise hvem han egentlig er.

Lillesøster av Kari Grossmann. Det er mest yngste som liker disse. Jeg synes å lese Lillesøster-bøkene er like gjesp som å lese Karsten og Petra, men ble ordentlig positivt overrasket over Lillesøster i lydbokform. Godt lest inn med sanger og lydeffekter. Favoritten er lillesøster som brekker armen, siden vår eldste har opplevd det samme for et par år siden.

Klara og verdens fineste Pekal av Camilla Otterlei. Denne boken vet jeg ingenting om siden jeg har gjort andre ting mens Elly har ligget pal på sofaen og lyttet, men siden hun har bedt om Klara flere ganger er den på anbefalt-listen.

Alt av Ole Brumm av A. A. Milne. Fordi Ole Brumm er hverdagsfilosof og fordi heffalumper ikke finnes, på ekte. Innlesningen er dessuten inmari koselig.

Detektivbyrå nr. 2 av Jørn Lier Horst. Litt skummelt, men veldig tøffe barn som finner ut av mysteriene.

Mine topp fem
Nei og atter nei av Nina Lykke. Denne fikk jeg anbefalt av Simen Tveitereid i en Ingefær Shot-episode. Jeg er ikke ferdig med boken siden jeg både leser og lytter til flere romaner samtidig, men den er virkelig lovende og gjenkjennbar på sitt vis, selv om min tilværelse virker noe mer stødig enn hovedpersonens (uten å røpe mer kan vi jo si at det rakner litt…)

Harens År av Arto Paasilinna. Det meste jeg har lest og hørt av Arto er rimelig annerledes, og denne er ikke noe unntak. En mann ser en hare og bestemmer seg for å legge sitt gamle liv bak seg og følge haren. En annen bok av Arto er Herre min hatt, som på de første sidene fikk meg til å gapskratte. Spinnvillt.

Tante Ulrikkes vei av Zeshan Shakar. Jeg vet jeg har anbefalt den før, men har du ikke hørt den må du gjøre det. Min beste litterære opplevelse fra 2018.

Om skjønnhet av Zadie Smith. Jeg er skikkelig fan av Zadie Smith. Om skjønnhet er en tykk bok og lang lydbok, men vel verdt innsatsen. Intellektuell opplevelse med gode menneske- og situasjonsbeskrivelser. Elsk!

 

Sånn! Nå er vinterferien reddet for små og store. Fire ukers gratis lytt får du ved å klikke her!*

*Kun for nye fablere

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!