Minner fra barndommen: alle voksne tok middagslur. Vi barna måtte være stille. Nå? Ingen tar vel middagslur nå?

Med unntak av gjest i ukens episode av Ingefær, Anne Gunn Halvorsen. Hun setter klokken på 25 minutter, legger seg på sofaen mens barna ser på barne-TV og har en regel om å ikke åpne øynene før 25 minutter har gått.

Selv har også jeg hvilt litt på sofaen i det siste, etter middag. Så deilig! Jeg heier på Jon når han legger seg ned for en cowboy-strekk også. I mange år har vi jobbet mye, i tillegg til å jobb mye på kveldene (som mange småbarnsforeldre gjør, har jeg skjønt). Det har jeg sluttet med, med mindre det brenner på dass. For min del har det gjort meg blidere, mer effektiv, jeg er mer glad i jobben min, og jeg får gjort andre pusleting på kvelden.

Vi overvurderer egen kapasitet til å være produktiv, sier Anne Gunn i episoden. Jeg kjenner meg igjen. Før episoden med Cecilie TS, hvor vi snakker om kalenderstyring, hadde jeg alltid en mandag med to do-liste som var helt vill. Hver mandag fikk jeg følelsen av å havne bakpå, og sånn gikk ukene. Jeg tenkte nemlig at på møte- og opptaksfrie mandager kunne jeg være kokko produktiv i åtte timer. Men det er jeg jo ikke. Ingen er det.

Hjernen vår, den liker å dagdrømme. 47 prosent av tankene våre er dagdrømmer, eller spontane tanker som det heter. Lar ikke du hjernen vandre, stikker den ut på gåtur selv. Så det beste for hjernen – og dermed deg – er å la det stå til. Tenke på det du måtte tenke på, det være seg at du har lyst på sjokolade, gleder deg til ferie, kollegaen du sikler etter eller om stuen skal males i den eller den grønnfargen. Etter litt kan du returnere til arbeidet ditt med en gladere og mer fokusert hjerne.

Jeg trenger i alle fall å minne meg på jevnlig at vi er human beings, ikke human doings. Suksess er ikke nødvendigvis å tikke av mest på gjørelisten, men kanskje å ha tid til en ekstra klem om morgenen, stoppe opp og se på utsikten på langturen, eller bare ta seg tid til å legge seg på sofaen et par ettermiddager i uken. Kan Anne Gunn, kan vi!

God helg!

Hverdagsluksus!

 

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!