Hva passer vel bedre i denne årstiden enn en proteinrik salat med Skjørost fra Rørosmeieriet! Salaten gir deg alt du trenger og litt til.

Reklame Rørosmeieriet

Salat som gjør godt
Dere som har fulgt meg lenge vet at jeg spiser masse salat i vår- og sommerhalvåret. Jeg ønsker at en salat skal gjøre meg mett, smake godt, gjerne ha ulike farger og teksturer, ha sunt fett og nok proteiner. Denne salaten gir deg alt dette!

Skjørost er gull!
Skjørosten fra Rørosmeieriet er en anvendelig ost. Den er svært proteinrik (21,5 prosent, for å være nøyaktig, mye mer enn f.eks cottage cheese), har lav fettprosent og en litt syrlig smak som gjør at bidrar til balansert smak i rettene den er med i. Skjørost er godt å blande med yoghurt og friske bær til frokost, du kan ha den som ekstra protein i smoothie, bake med den eller spise som den er med for eksempel honning og bær og banan til. Nam!

Bilde fra Rorosmeieriet.no

Men, i denne omgang deler jeg en sabla god og sunn salat med dere. Har du ikke grønnsakene jeg har i denne salaten er saken grei: da bruker du noe annet. Salat er jo en ganske grei rett sånn sett: med god dressing og gode råvarer blir det sjeldent feil.

Proteinrik salat med skjørost fra Rørosmeieriet

  • Skjørost (protein og syrlig smak)
  • Avokado (gir sunt fett og myk tekstur)
  • Ruccolasalat (tilfører en pepret smak)
  • Feldtsalat (min favoritt)
  • Cherrytomater (farge og syrlighet)
  • Agurk (saftighet og farge)
  • Gulerot (tyggemotstand og farge)
  • Sukkererter (søt og knasende)
  • Granateple (gjør alle matretter enda mer fristende)

Skjær alle ingrediensene i passelige biter. Dander eller bland alt sammen. Dressing laget jeg denne gangen av god olivenolje, litt balsamico, honning, maldonsalt og noe sennepspulver.

Skjørost får du kjøpt for eksempel på Coop og Meny, Joker og Spar. Har ikke butikken din det anbefaler jeg å spørre de som jobber der, slik at du også kan nyte Skjørost!

Dressing av olivenolje, balsamico, honning, maldonsalt og litt sennepspulver ved siden av.

For de litt mer interesserte

Skjørost er ferskost laget av syrnet skummetmelk og melkesyrekultur. Den er helt uten tilsetningsstoffer. Alle produktene til Rørosmeieriet er økologiske, og Skjørost har i tillegg Beskyttet Betegnelse! Det er et offentlig merke som garanterer at produktet er laget etter lokal tradisjon, og har særpreg fra Rørostraktene.

Les også hva matskribent Yngve Ekern skriver om skjørost!

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!