Tilfeldig eller ei: de to siste ukene har jeg vært bokbader for en nybakt foreldre-bok og ordstyrer på et barnemat-event. Siden jeg er gravid med vårt tredje barn er jo disse temaene ekstra aktuelle.

Først ut var bokbad for CappelenDamm. De har gitt ut den svenske boken Snart foreldre, som er solgt til 15 land. I boken har forfatterne barnelege Cecilia Chrapkowska og professor i bakteriologi, Agnes Wold, gått gjennom eksisterende forskning rundt graviditet og barseltid. De knuser noen myter (vin og amming, for eksempel), og bekrefter andre (barn må ligge på rygg i begynnelsen av livet).

Bokbad er alltid gøy. Cecilia og Agnes var to spennende damer med sterke meninger og publikum var kvinner med store mager eller små babyer.

Denne uken var det lansering av magasinet Ren Mat sin sommerutgave som handler om barnemat. Lanseringen var på The Hub. Restauranten Norda – som har fantastisk utsikt over hele Oslo – var stappfull av liknende publikum som på boklanseringen. De fikk høre innledende foredrag av blant annet Margit Vea og Folkelig, før jeg ledet en panelsamtale med alle innlederne. Jeg stilte spørsmål som sosialt press, om kos kan være noe uten sukker, og om hvilke matvarer som er bra for barn. Vi har jo selv vært, og er, nøye på maten vi gir til jentene, og tenker at bra mat for barn er bra mat for voksne.

Vil du ha meg som ordstyrer, intervjuer eller bokbader? Send meg en mail på sara @ saralossius.no. Referansene er gode, og live intervjuer og samtaler er noe av det mest spennende og artigste jeg gjør.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!