«Jeg mener at å bruke tid på å lage et bra kosthold er minst like viktig som å bruke tid på trening.» Det sier ukens gjest, høyskolelektor på Bjørknes, Marit Kolby Zinöcker. Hvorfor får du svar på i episode 141 av Ingefær.

Ultraprosessert mat er mat hvor det kan være vanskelig å se hva den egentlig er laget av. De inneholder lite råvarer, men mye andre ingredienser, så som sukker, mais, soya, hvete og ris, vegetabilsk olje, og mange tilsetningsstoffer. Eksempler er alt fra en del av den smakssatte melken, til godteri, til visse typer leverpostei. Vi spiser en god andel ultraprossesert mat, og forskning viser at dette kan ha negative konsekvenser for både vekt og helse.

Marit Zinöcker lærer oss mer om ultraprossesert mat i denne episoden. Vi får kunnskap om hvordan kjenne igjen og hvordan gjøre bedre valg i butikken. I tillegg får vi tips til hvordan vi kan lage mer mat fra bunn i en hverdag som for mange av oss er travel.

For de av dere med barn, snakker vi også litt om barnemat: Når et barn spiser en is, er det likt som en voksen person skal spise fire is.

Marit sin nettside finner du her!

Du har tre valg for å høre episoden:

Finn Ingefær podcast i iTunes, Acast eller din favoritt podcast-app og velg abonner. Da er du også sikret og få med deg fremtidige episoder.

Spill av episoden:

Last ned episoden som mp3.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!