//Hele episoden er #annonse for Zendium//
Visste du at munnhelsen er viktig for den generelle helsen? At sykdommer og medisiner påvirker munnhelse, og at visse typer sykdommer kan oppdages aller først i munnen? Munnhelse er så mye mer enn tenner, det er også bakterier, enzymer, spytt og hele fordøyelsessystemet. Med andre ord er munnhelse superviktig!

Mot slutten av episoden får vi praktiske tips og triks, både når det gjelder mat, drikke, tobakk og tannpleie-produkter, for å få en sunnest mulig munn. Jeg er sikker på at du også blir opptatt av sunn munn for god helse etter å ha hørt episoden!

I fire år har jeg laget Ingefær podcast om helse og sunn livsstil – og ikke en eneste gang har tanken streifet meg at tannhelse og munnhelse er en del av den generelle helsen. Men det er den altså: både for helse, livskvalitet og selvtillit.

Gjest er professor Bente Brokstad Herlofson, som jeg vil påpeke er uavhengig kilde i intervjuet. Hun er spesialist i oralkirurgi og oralmedisin, ved Det odontologiske fakultet, Universitetet i Oslo. Hun er også Overtannlege ved Tann- og kjeve-enheten, Øre-, Nese-, Halsavdelingen på Rikshospitalet, Oslo Universitetssykehus. I mange år har hun behandlet og forsket på orale bivirkninger ved kreft og kreftbehandling. Hun er spesielt interessert i sammenhengen mellom oral helse (tann- og munnhelse) og generell helse.

Som jeg selv nevner i intervjuet er jeg blitt bedre til å bruke både tanntråd og munnskyllevann etter å ha gjort research til samtalen. Så takk til Zendium, ikke bare for å lage tannkremer som ikke inneholder SLS og tar vare på de gode bakteriene i munnhulen, men også for å sette meg på sporet av hvor viktig munnhelsen vår faktisk er og kunne dele med dere!

Du har tre valg for å høre episoden:

Last ned episoden som mp3.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!