Kropp og psyke henger sammen. Selvfølgelig. Hilde Østby er journalist idehistoriker og forfatter av blant annet Mageboka. I den tar hun oppgjør med sitt eget magehat og finner forklaringer og dermed forståelse på hvorfor hun – og så mange kvinner med henne – misliker kroppen sin.

Hilde har vært både vært sykelig tynn og overvektig, og som hun sier i episoden: Det er et godt utgangspunkt i å sile forskning gjennom seg selv.

Å leve i en usikker tid, som det vi gjør nå med en global pandemi, påvirker mange negativt, og at det kan gi seg utslag i tanker om kropp og adferd rundt mat, for eksempel.

Jeg både håper og tror at denne episoden kan gi oss litt nytt syn på hvordan vi ser på oss selv, og hvordan vi kan navigere bedre når vi har negative tanker om oss selv.

I samtalen med Hilde snakker vi om overgrep, om samfunnets syn på overvektige, om kvinnehelse, om kropp og språk – som jeg personlig synes er inmari spennende – og om kreativitet, nervesystemet, hjerneforskning og dagdrømming. Med andre ord: en innholdsrik, tankevekkende og viktig episode.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!