Nå kan jeg bli tobarnsmamma nårsomhelst, egentlig. Siden Mini var 12 dager på «overtid» forventer jeg ikke at Lillesøster skal melde sin ankomst helt enda. Jeg er godt inne i uke 38 og fødebagen er klar. Stellebord skal jeg handle i morgen og ny vogn kommer vel i hus sånn etter hvert. Vi er altså ganske rolige på det hele. I begynnelsen trenger jo Lillesøster pupp og nærhet og Mini oppmerksomhet – det er viktigere enn at alt er på stell.

Men vi har begynt å forberede mat. Med Mini var jeg helt villt sulten i begynnelsen og ammet hele kvelden de første ukene. Jon var verdens beste og lagde mat og skar til og med opp maten slik at jeg kunne amme og spise samtidig. (Jeg synes jeg har gjort et kupp med den mannen). Så nå har vi laget mat til å ha i fryseren, hovedsaklig til Mini sine matpakker. Jo enklere den første tiden er, jo mindre slitne blir vi foreldre og jo lettere blir overgangen fra å være enebarn til å bli storesøster for Mini. Vi har laget hverdagsgryte som vi har frosset i 4 – 500 grams porsjoner, hvilket er to-tre barnehageporsjoner. De kan tilsettes ulike krydre for variasjon. Jeg har også laget ulike brødtyper og frosset ned i skiver. Vi tar ut to skiver av gangen og har på smør, som hun har i barnehagen.

I tillegg har vi begynt så smått med hva slags mat vi skal ha med til sykehuset. Med Mini fikk jeg ikke i meg mat, hvilket gjorde at energien etter 12 timer i fødsel ikke var tilstede. Jeg fødte derfor på vanlig Ullevål med epidural i stedet for helt naturlig fødsel på ABC. Slik greide jeg å spise, hvilket jo hjelper. Denne gangen sikrer vi oss med å ha med ulik type mat til meg (og til Jon – fødsel er slitsomt for pappa’n også!). Maten kvalifiserer kanskje mer til snacks enn til mat-mat. Har en følelse at det ikke er burger  jeg har lyst på under fødselen uansett.

  • Den supergode Turbar. Jon har laget og de ligger klar i fryseren. Smaksrike og energitette, perfekt for både mor og far!
  • Ulike typer brød. Regner med jeg tar med banan- og gulerotbrød, for det er ikke så søtt og jeg kan dermed ha flere typer pålegg på. (Forsker forøvrig på den perfekte oppskrift, når jeg har truffet blink skal jeg dele med dere).
  • Joghurtnøtter. Er det paleo? Ohnoesno. Selv med et skinn av sunnhet grunnet navnet er jo ikke joghurtnøtter særlig sunt, fulle av vegetabilsk olje og sukker som de er. Men det bryr jeg meg ikke stort om, egentlig. Får jeg lyst på joghurtnøtter under eller etter fødsel er den posen min!
  • Daddelsjokoladekuler med lakrissmak. Må bare finne oppskriften igjen …
  • Smoothie. Den er ikke laget enda, men satser jeg får tid til å smelle sammen en av avokado, kokosmelk, sitron, banan, spinat og ingefær. Min faste smoothie om dagen som alltid gjør meg blid.

Det var vel det. Sykehusmaten er jo så som så. Knekkebrød, brød, melk, margarin. Sykehushotellet har ok frokost i alle fall. Som sist gang regner jeg med at jeg sender Jon ut for sushi dagen etterpå. I forrige svangerskap spiste jeg ikke sushi. Det har jeg gjort denne gangen, men her vi har flyttet er det ingen sushisjappe i nærheten, så det er lenge siden jeg har spist det.

Så må jeg si sorry for en laber oppdateringsfrekvens på bloggen den siste tiden. Jeg tok nemlig lappen på tirsdag og har hatt annet å gjøre etter det, inkludert å slappe av. Å ta lappen kan jeg innrømme er noe av det tøffeste jeg har gjort. Kjørelærer og jeg hadde 10 uker på oss. Om du kan unngå det, dropp prøvekjøring og oppkjøring i høygravid tilstand. Jeg skriver heller to bøker samtidig enn å ta lappen igjen, ass. Men nå har jeg den, hurra for meg!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!