2015 er året jeg ble tobarnsmamma, lanserte podcast og tidvis var altfor sliten. En liten årsoppsummering er på sin plass.

1. Tre stikkord for 2015: Kjærlighet, utviklende og strevsomt.

2. Årets øyeblikk: Da jeg skjønte at jeg hadde rier. Jeg sto på soverommet og så utover sjøen og Oslo og angret litt på at jeg skulle føde på ABC. (For de som ikke er inne i sånt er ABC en del av Ullevaal, men som kun tilbyr naturlig fødsel. Man får et stort rom med badekar og mye plass å bevege seg på og den eneste smertelindringen som tilbys er akupunkturnål i panna).

gravid

3. Årets øyeblikk 2: Da Fie ble født. En klump på 4 kg og Jon og jeg var blitt tobarnsforeldre og Elly storesøster to måneder før hun selv fylte to år.

4. Årets øyeblikk 3: Alle disse hverdagsglimtene av kjærlighet.

10336793_10153765412618076_2999927451714704834_n

5. Årets øyeblikk 4: Da Fie endelig tok flaske, tre dager før Øyafestivalen. Da felte jeg et par tårer av lykke etter å ikke ha kunnet være sosial uten baby på kveldene over et halvt år.

6. Hva har vært mest utfordrende? At jeg har vært så sliten, og kanskje ikke tatt nok hensyn til det. Jeg burde ha lagt meg tidligere, nedprioritert blogg og drifting av hjem for å sove mer. Å ha to tette barn har vært mye mer slitsomt enn jeg kunne forestille meg og jeg har ikke sovet en hel natt siden Fie ble født. Det er deler av året jeg nesten ikke husker. Når jeg ser på bilder ser jeg tristsliten ut på flere av dem, og det synes jeg er litt … trist. For det er jo veldig fint å ha to jenter, jeg knuselsker dem og jeg er så takknemlig hver dag for at nettopp de kom til oss.

7. Høydepunkt i karrieren? Å endelig starte podcast! Og å lansere kurs med Julie. Podcasten fortsetter med mange spennende mennesker i 2016 og kurset med Julie begynner å fylle seg opp – så vær rask om du også vil være med! Utenom blogglivet har jeg tatt ulønnet permisjon fra kommunikasjonsrådgiverjobben min frem til 1. august siden vi ikke har garantert barnehageplass for Fie før den tid, fordi jeg uansett ikke vil sende henne i barnehage så tidlig (vi ventet også med Elly) og fordi Jon har fått ny jobb og vanlig pappaperm ikke passer så godt nå. På sikt tror jeg ikke det har så mye å si for min karriere. Det er nå barna er små og mye mulig blir det med to barn for oss.

Insta 2

8. Beste kulturopplevelse? Mye mulig Chic og Nile Rodgers på Øyafestivalen. Herregud for en popkavalkade! Det var forøvrig også gøy å være i champagnefarta på Kagges sommerfest.

9. Beste bok? Jeg har fått tiden til å lese skjønnlitterært de siste årene og det savner jeg litt. Alt til sin tid. Jeg synes fremdeles min bok er veldig god! Også har jeg stor glede i å dra frem barnebøker jeg selv var glad i og lese for Elly. Hakkebakkeskogen er jo super, jeg liker godt boken om musa Fredrik, alt av Elsa Beskow, Mummibøkene, Rumpmelk fra Afrika (den har jeg ikke fra min barndom men jeg ville sikkert digget den som liten) og så kan jeg overraskende mange barnesanger til å ha en sangstemme som ikke imponerer. Bøker jeg ellers har lest/bladd i i år er Sjarmen med tarmen, Den store kjøttkokeboka av Andreas Viestad, How to raise a smarter child by kindergarten av David Perlmutter, Mental styrketrening av Cecilie Ystenes, Better than before av Gretchen Ruben og Beautiful babies av Kristen Michaelis.

10. Beste treningsmusikk? Det aller meste fra Finnebassen.

11. Beste måltid? Umulig å si. Spist så mye god mat i år igjen. Skal vi se. Frokostene på hytta i Risør er alltid bra. Risørrøre fra fiskemottaket er magisk. Hadde et bra måltid på vårparten på Stormkjøkkenet, hvor forrett inneholdt andehjerter. I Kroatia spiste vi lammeskank, som var virkelig godt. Jon og jeg har laget mye god mat hjemme siden det begrenser seg med restaurantbesøk med to små. Bakt søtpotet med elgkjøttdeig og rosa rømme (tyttebærsyltetøy og rømme) var en vinner. Grønne smoothier har vært en gjenganger for en ammende kvinne. Årets ribbe var god. Masse gode og næringsrike supper har vi spist. Vi har suppe ca en gang i uken, noe vi tenker å fortsette med. Jon har fått dreisen på surdeigsbrød og knekkebrød. Grytekjøtt som vi langtidssteker har vi blitt gode på. Jevnlig inntak av burgere på Døgnvill har vi hatt. Maten i Fies navnedag var inmari god. Jeg antar at det betyr at vi jevnt over har spist god mat, men at det ikke er noe som virkelig utpeker seg som et gastronomisk høydepunkt. (Her aner jeg et nyttårsforsett).

DSC_1559

12. Beste treningsøyeblikk? Generelt å trene i garasjen, uansett vær. Jeg er i garasjen 0 – 3 ganger i uken (hehe!). Var innom en tur i dag for knebøy og pushups. Genialt å ha garasjegym – skal skrive mer om det snart!

13. Beste kjøp? Toukers ferietur til Kroatia. Aldri feil å bruke penger på opplevelser. Det var heller ikke dumt å kjøpe større bil etter at vi ble en familie på fire. Angrer forøvrig på at jeg ikke kjøpte noe av Stella McCartney for adidas da jeg var i Tyskland før jul. Ønsker meg ca alt i de kolleksjonene!

kastestein

14. Stolteste øyeblikk? At jeg tok lappen to uker før termin. Også fornøyd med at jeg fikk lov til å male deler av stuen rosa. Også er jeg stolt av jentene mine hver dag. Sånn latterlig stolt. Det er fantastisk.

15. Når du ser tilbake på 2015 – hva kan du gjøre bedre? Prioritere søvn og venner mer. Og så skal jeg fortsette å kose meg med alle mine prosjekter, men uten å bli frenetisk stresset eller bli for sliten.

16. Beste minner fra bloggen? Innlegget om å få tilbake kroppen sin etter graviditet ble snakket mye om. Det var fint, for jeg synes budskapet er viktig. Vi var litt vel tøffe og skulle ha grønnsakshage i år, jeg har ikke gitt dere oppdatering på åssen det gikk, men jeg kan røpe at det gikk høvelig bra og at vi fortsetter prosjektet i år. Dog står noen urter under snøen ute på verandaen fremdeles … Vi er fan av så minimalistiske sko til barn som mulig, og skrev et innlegg om merker vi liker. Jeg hadde noen innlegg om barnemat, blant annet hva Elly spiser i løpet av en dag og seks barnevennlige retter. Jeg skal skrive mer om barnemat i 2016! Jeg er jo veldig opptatt av næringstett mat, og også hvordan vi snakker om mat og kropp foran barn. Det er et veldig viktig tema og det innlegget bør jeg egentlig dele med jevnlige mellomrom. Jon og jeg er jo trendnisser og har i tillegg til å dyrke egen mat begynt å sanke i naturen. Såvidt. Det førte blant annet til en brenneslesuppe og brenneslesmoothie. Er du i beita for en enkel salat anbefaler jeg grønnkål- og søtpotetsalat til middag i løpet av neste uke. Jeg hadde en periode hvor jeg skrev om treningen min, men det virket ikke som det var så populært. Jeg trener jo uansett mye av det samme og bedriver jo mest sånn husmortrim. (Så får dere si i fra om dere ønsker treningsinnlegg med jevne eller ujevne mellomrom!)

Jeg ser at bloggen min utvikler seg i takt med hvilken retning jeg utvikler meg. Den har blitt større. Jeg ønsker å bli en enda tydeligere stemme i helse- og livsstilsveien og også utvikle en slags mammabloggerstemme. 2016 blir et knallår, mye spennende er i startgropa!

Og til sist: takk for at dere leser, kommenterer og følger med. Jeg er veldig takknemlig for å ha en gjeng så flotte lesere!

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!